Ungdomslagen fortsätter framåt

AIK:s ungdomsverksamhet ökar och är livaktig.

Förutom den populära bandyskolan med ca 60 elever har AIK nu tre ungdomslag i gång. Egentligen skulle man kunna säga att det rör sig om fyra lag, då flickgruppen för flickor F10-F12 spelar i två serier. F10 spelar i en grupp och de äldre i en annan, även om de tränar ihop. Resultaten är inte så viktiga, men vi kan avslöja att det gått väldigt bra för F12!  Förutom flickgruppen har AIK denna säsong haft ett lag för P10 och ett för P12.

Ansvarig och avgjort mest betydelsefull för ungdomsverksamheten är förra storspelaren i AIK och landslaget, Miska Suves. Lagen tränar 2 ggr/v och har kunnat göra så på Berghamra Arena sedan årsskiftet. Marie Olsson har haft ett stort ansvar för barmarksträningen, Jesper Liodden med träningen och Bengt Boström har varit behjälplig som ledare.

AIK bandys ambition är att vi ska kunna få ännu fler lag i spel och att bandyskolan ska fortsätta att utvecklas. På så sätt borde fler lag kunna skapas. Inom 3-4 år finns det möjlighet att vi har egenproducerade spelare i våra representationslag. Det får vara en målsättning för AIK bandy!

Text: Erik Ekwall
Foto: Miska Suves