”Vi ska göra vårt bästa och ge det en ärlig chans”

AIK:s herrlag har fått en tung start på säsongen med svåra träningsförhållanden, många nya spelare, uppskjutna matcher och två förluster i serien.

I premiären blev det 1-5 mot GT/76 i en match där AIK snarast var det bättre laget under första halvlek. Laget lyckades dock inte göra mål och GT/76 tog över. I andra matchen, WT Bandy i Uppsala, blev det storförlust, 0-10. Hemsidan har kontaktat försvarsspelaren Joakim Hagström för att stämma av läget.

Joakim – ge oss lite av din bakgrund!

-Jag är 24 år och kommer från Katrineholm, där man börjar spela bandy! Till AIK kom jag förra säsongen, men p.g.a. ryggproblem blev det bara 4-5 matcher. Nu är det bättre och jag hoppas på en betydligt bättre säsong. Innan jag kom till AIK spelade jag två säsonger i GT/76. Under förra året avslutade jag min utbildning och arbetar nu som idrottslärare i Skärsätra skola på Lidingö. Jag bor i Sundbyberg.

Hur tycker du det varit hittills under säsongen?

-Vi hade givetvis hoppats på bättre och det har varit jobbiga träningsförhållanden. Nu hoppas vi på att vi kan börja träna och spela på vår hemmabana, Berghamra Arena, och då kan det vända. Vi kommer helt klart bli bättre då!

Efter de inledande förlusterna väntar en ny svår bortamatch mot Köpings IS, som spelade i allsvenskan förra året. Hur ska ni klara den matchen?

-Vi ska göra vårt bästa och kämpa. Vi ska ge det en ärlig chans. Köping är bra, men det kan bli en tight match. Vi får hoppas på det!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson