”Vi vet att snart så är det dags igen…”

11 år gammal tog jag min första matchtröja i AIK Fotboll. Det var stort för en liten grabb från Gamla Huvudsta i Solna. Det var stort för en liten grabb som ritade AIK-teckningar i lekskolan. Stort för en liten grabb som blev gnagare i sandlådan mellan hyreshusen.

Det har varit ett långt liv i AIK sedan dess. ”Vi har hört om stora tider som har svunnit…”. Under alla dessa decennier har jag fått vara med om många utav dem. ”Vi vet att snart så är det dags igen…”.

I morgon lördag 24 mars 2018 är det en av dessa stunder, en av de riktigt stora stunderna i mitt långa AIK-liv. För ett år sedan fick jag ta över ordförandeklubban i de återstående spillrorna av AIK Boule. Ett år senare har vi tagit brons i Sv Cupen Dam, Silver i Klubb-DM och i morgon lördag står vi för första gången i finalspelet i Sv Cupen. En av åtta klubbar där de andra sju klubbarna är fyllda av landslagsmeriterade spelare.

Jag är inte nervös, för jag har en bra magkänsla. Och ett lugn och en stolthet över vad vi förmått, var vi står idag ett år senare och vad som ligger framför oss i.

”Vi har hört om stora stunder som har svunnit

Vi vet att snart så är det dags igen

Åh vi e’ AIK…”

Jonas Almquist, Ordf AIK Bouleförening