Vinst hemma mot Vallentuna

AIK Handbolls herrlag vann idag hemma mot Vallentuna med 35-20

AIK Handbolls herrlag kämpar nu för att hålla sig kvar i toppen och att ligga bra till inför en eventuell kvalplats och då måste laget göra bra ifrån sig i de två sista matcherna också. Den första utmaningen hade man idag hemma mot serienian Vallentuna.

Den största utmaningen AIK hade var att motivera sig efter den tunga förlusten föregående helg för att nu resa sig mot ett lag som är inblandade i bottenstriden. Detta skulle också visa sig i matchinledningen. Vallentuna lyckas med allt och AIK får varken till det bakåt eller framåt och efter några minuter så leder gästerna med 1-3.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Så här fortsätter den första halvleken ett tag men precis som sist lagen möttes så närmar sig AIK successivt till man går om i målprotokollet. Det blir aldrig något ryck för AIK i den första halvleken utan Vallentuna stretar emot och halvtidsresultatet stannar vid 3 måls ledning för AIK och man har en del att prata om i pausen.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

AIK kommer ut ur omklädningsrummet fast beslutna att se till att inte längre spela med i Vallentunas tempo utan nu ska det stängas bakåt och tryckas framåt så att gästerna som inte har några avbytare med sig ska tröttas ut.

 

Så blir också fallet och trots att AIK inte gör något jättebra andra halvlek heller så springer man ifrån ett trött Vallentuna och vinner till slut med komfortabla 35-20.

Detta var inte någon bra handbollsmatch men AIK vinner med en godkänd marginal och får nu med en omgång kvar fortfarande förlita sig på andra resultat om man ska nå sitt mål då Täby vann mot ett svagt Enköping på bortaplan.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Nästa match spelas i Stenhagens K-centrum lördag 21/3 kl. 16:00 mot Upsala IF. Välkomna!