Vinst i Rimbo för herrlaget

AIK vann bortmatchen mot Team Rimbo med 21-24.

Denna lördag kväll åkte AIK Handbolls herrlag till Rimbo för match mot Allsvenska Rimbos utvecklingslag, Team Rimbo. Sedan förra helgen hade AIK ett par återbud och precis innan matchstart gör dessutom ytterligare en spelare illa sig så plötsligt stå man med endast 3 ordinarie niometersspelare.

Trots detta så knyter AIK näven och kör igång och rycker direkt till sig ledning med 3-1 och allt känns bra. Sedan kommer en lång period där det är mycket stolpe ut för AIK blandat med en hel hög av tekniska fel och utvisningar. Trots denna lite tyngre period då det verkligen inte kändes som att bollen studsade bortalagets väg så lyckas man hålla matchen jämn och i halvtid är det fördel Team Rimbo, 10-9.

RimboAIK2

I halvtid pratar AIK ihop sig om att försöka variera anfallsspelet mer, hålla ihop försvaret mer och att minimera de tekniska felen. Detta blir bättre men laget lyckas ändå aldrig få det riktiga flytet. Så fort AIK har lyckats rycka till sig några måls ledning så lyckas Rimbo rycka tillbaka.

AIK lyckas ändå få rätsida på matchen till slut men vinner endast matchen med blygsamma 21-24. I och för sig så saknas det en del spelare i AIK i denna match men man har en hel del att jobba med i positioner, samarbeten och kyla i rätt lägen om man ska kunna vinna mot Ceres kommande helg.