Vinst mot Kungsängen

AIK besegrade topplaget Kungsängen på bortaplan denna onsdagskväll.

Att åka ut en onsdagskväll till Kungsängen för att spela match kanske inte passar alla men AIK handbolls herrlag och supportrar åkte dit laddade till tänderna för att skapa bra förutsättningar inför helgens möte med serieettan Ceres. En match i taget så klart och det man visste om Kungsängen var att de spelade ett högt 3-2-1 på gränsen till 3-3 så det har AIK tränat mycket spel mot på sistone.

Matchen börjar helt jämnt där det är Kungsängen som bland annat leder med 3-2 innan AIK får till ett bättre flyt i spelet. Ju längre halvleken går desto bättre fotarbete får AIK både bakåt och framåt och lyckas rycka iväg med några mål. Mot slutet så byter man runt lite för mycket vilket skapar en osäkerhet bakåt och Kungsängen lyckas komma så nära som ett mål ifrån och matchen står och väger när lagen tar halvtidsvila.

handboll_herr_2015_12

När de kommer ut igen så är det Kungsängen som gör det första målet och matchen är kvitterad. Detta stressar dock inte AIK, utan man har med sig en känsla från den första halvleken av att man har kontroll på matchen. Denna gång får laget fart på fötterna tidigare vilket medför att man successivt drar ifrån i målprotokollet. Matchen slutar med vinst för AIK med hela 24-30 och nu känner sig killarna riktigt taggade inför lördagens seriefinal.

Välkomna till Ulriksdalshallen på lördag kl. 15:30 och stötta AIK handbolls herrlag i sin strävan mot div 2!