Vinst mot Upsala IF

AIK vann sista seriematchen borta mot Upsala IF med 24-30

Det var dags för den sista omgången i seriespelet och AIK Handbolls herrlag åkte till Stenhagen utanför Uppsala för att ta säsongens sista tvåpoängare och sedan se hur långt det skulle räcka då övriga lag i serien spelade samtidigt.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Matchen börjar jämnt men AIK ligger hela tiden något mål före. En bit in i halvleken så går AIK ifrån med ett par mål men Upsala hänger på och i halvtid leder AIK med 12-15 och lyckas inte gå ifrån helt i målprotokollet.

Detta är en viktig match för båda lagen av olika skäl. AIK vill ta de sista poängen med en förhoppning att Täby ska tappa poäng och Upsala behöver poäng ifall deras konkurrenter om att hänga kvar vinner.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Matchen fortsätter i samma takt i andra halvlek men AIK har hela vägen en trygg ledning som hela tiden växer långsamt men säkert. I mitten av andra halvlek så punktar Upsala en spelare i AIK och när det inte räcker så går man upp på man man. Det räcker inte hela vägen och AIK vinner med 24-30.

Slutställningen i serien blev så att Upsala IF som absolut är värda ett bättre öde ramlar ur då de andra resultaten inte gick deras väg och AIK stannar på en tredje plats endast 1 poäng efter tvåan Täby som får kvala.

Som det ser ut just nu så missar AIK sin målsättning att gå upp i div 2 vilket man har haft siktet inställt på hela säsongen men har ännu inte gett upp hoppet om eventuella friplatser eller andra saker som kan påverka situationen.