Zakaria klar för SM-kvartsfinal i Malmö

13-årige Zakaria Gustafsson Elabbas nerver höll. AIK Boule:s unga framtidslöfte, är nu klar för eftermiddagens kvartsfinal i Precisionsskytte i Juniorklassen på SM-veckan i Malmö.

Att vara 13 år och göra inte bara sitt första SM utan dessutom stå en vinst från en kvartsfinal – det är väldigt stort. Det är begripligt om allt detta stora sätter nerverna i dallring. Lägg till egna förväntningar på att prestera, medvetenheten om att många av oss vid sidan om håller tummar och att dessutom inleda det sista avgörande steget – det är mycket som kan sätta mentala spratt.

Men AIK Boule:s unga framtidslöfte Zakaria Gustafsson Elabbas nerver höll. Strax efter lunch idag torsdag, står han i kvartsfinal på SM i Malmö. Det är jättestort!

För oavsett hur det går i kvartsfinalen, är han en av 8 st Juniorer i en kvartsfinal där 4 st av deltagarna utgörs av Juniorlandslaget. Han är yngst, nyss uppnått åldersgränsen för Yngre Junior och precis i början av sitt bouletävlande. Att vara så nära junioreliten i Sverige, kommer helt säkert att göda vinnarskallen och ge näring åt fortsatt satsning. I så fall har SM-deltagandet i Malmö gett Zakaria Gustafsson Elabbas bästa möjliga knuff framåt.

Men just nu håller vi tummarna ännu hårdare, för att Zakaria ska knipa den ena semifinalplatsen kl 15.30 i eftermiddag. I semifinalen möter han Vincent Weidmar, en annat jämnårigt framtidslöfte från West Wind i Landskrona. Skjuter Zakaria lika bra som i Stockholms SM-kval, har han en god chans att knipa den ena av semifinalplatserna.

Det kan inte bli mer spännande.