Jämn förlust i Solnahallen

AIK förlorade en jämn match mot Täby med 20-22

Idag tog AIK Handbolls herrlag emot topplaget Täby hemma i Solnahallen. Lagen brukar spela jämna matcher men sist de möttes föll AIK igenom totalt i den andra halvleken och detta tänkte man revanschera sig för denna gång.

AIK blir laget som tar tag i taktpinnen till en början med 3 raka mål via bra försvar och snabba spelvändningar. AIK fortsätter att styra matchen men Täby kämpar sig in i matchen via tekniska fel hos AIK samt några målvaktsräddningar som man får kontra på och efter dryga 15 minuter har Täby tagit ledningen 6-7.

Halvleken fortsätter jämnt men via 3 raka Täbystraffar så lyckas bortalaget rycka till sig just den ledningen och det står 8-11 på resultattavlan när lagen går ut för halvtidsvila. Under pausen pratar AIK om hur man ska hantera sina lägen och hur man ska prioritera bakåt.

Täby blir det laget som börjar den andra halvleken bäst och i och med att de redan leder med 3 bollar så bli glappet ännu större. Halvleken fortätter med den differensen att Täby leder med en 5-6 bollar och AIK får jaga.

I mitten av den andra halleken knyter AIK-spelarna näven och ser till att kämpa till sig det som går och spelar nu både bättre bakåt och framåt. Det räcker nästen hela vägen och man har en avgörande sekvens där marginalen endast är 2 mål och AIK har bollen med ca 5 minuter kvar. Täby rider ut stormen och vinner matchen med 20-22 i en match där AIK hade behövt ha varit mycket mer effektiva framåt om man skulle vinna.

AIK önskar Täby lycka till i de sista matcherna och kampen om kvalplatserna och fokuserar nu själva framåt mot de 4-poängsmatcher man har framför sig och får man till det så här bra bakåt och får lite bättre flyt framåt kan detta bli bra.