AIK Handboll – glädje och passion

AIK Handboll växer så att det knakar. Från att vara en liten sektion i periferin har det skett en markant utveckling. Idag har sektionen cirka 300 aktiva barn och ungdomslag i alla åldrar. Vi kanske inte är den sektion i AIK-familjen som syns och hörs mest men är en förening som är stolta över vara en del i AIK-familjen och vill vara med fightas bland de bästa i Sverige. AIK Handboll är också en klubb i Stockholm som handbollsspelare vill komma till och representera.

AIK Handboll har fler aktiva tjejer än killar. Vi är glada och stolta över att många tjejer väljer att spela hos oss. Våra tjejer är också väldigt duktiga dvs bredd ger resultat. I våras gick ett av våra flicklag till SM-finalspel. Det är en fantastiskt prestation eftersom handbollen tyvärr dominerats av Skåne och Göteborg alltför länge. Framgångarna fortsätter även denna säsong och till vårens slutspel har redan tre av våra lag kvalificerat sig för steg 3 av 4 i USM och vi är dessutom representerade med unga spelare i stads- och region-lag.

På seniorsidan så kör vi på! Våra fantastiska damer är obesegrade i Div 1 Norra och på Lördag siktar vi på att kliva upp i serieledning och detta med en ung spännande trupp mitt i ett generationsskifte. Herrlaget var långt ifrån några favoriter i Allsvenskan men visar gång efter gång vilken härlig lag- och kämparanda som finns i laget. De två senaste omgångarna har vi kämpat oss ifatt från underlägen och kvitterat i slutsekunderna. Vi ligger idag på 3e plats vilket skulle innebära kval till Handbollsligan.

Handboll är en fartfylld och intensiv sport där det är en rakryggad kamp i 60 minuter. För den oinvigde kanske det ibland upplevs som att det rivs, slits och brottas men det finns en stolt tradition att alltid respektera motståndare och domare. En tuff sport men aldrig med gnäll om yttre omständigheter. Våra spelare och ledare agerar verkligen förebilder och engagerar sig i att skapa mer rörelse på skolor runt om i Stockholm och Norrort. Vi har också spelare som är utvalda som ambassadörer för Stockholm och Handbolls- EM där finalerna avgörs i Januari. Förebilder på och utanför planen helt enkelt.
Kort sagt, välkommen till Solnahallen där du i snitt får skrika ut din svartgula glädje och passion ungefär 30 gånger per match.

Stöd AIK!

AIK HANDBOLL
handboll@aik.se