AIK Brottning till VM i Budapest

Från AIK Brottning har fyra brottare blivit uttagna att representera det svenska och grekiska landslaget när VM avgörs i Budapest, Ungern 25-29 Oktober.

Uttagningarna baseras på resultat under det gångna året och dessa fyra AIKare är uttagna:
72 kg Daniel Soini
77 kg Alex Kessidis
87 kg Zakarias Berg
97 kg Leon Kessidis (Tävlar för Grekland)

I 72 kg gör Daniel Soini VM debut. Under säsongen har Daniel bevisat att han tagit ett steg upp till världseliten då han har placerat sig pallen på inte mindre än fem internationella turneringar. -Bronsmedaljen från årets upplaga av Pytlasinski tournament i Polen var en riktig skalp, då den turneringen anses som en av världens tuffaste. Daniels bästa merit sedan tidigare är silver på U23 EM och han gör sin VM debut hungrig på nya medaljer. Daniel tävlar 25-26 Oktober.

I 77 kg representerar Alex Kessidis det svenska landslaget och detta blir Alex tredje VM turnering. Alex bästa merit sedan tidigare är U23 EM guld. Alex har tidigare tävlat i 82 kg klassen men valt att gå ner i 77 kg då den viktklassen är en OS-vikt och Alex satsar stenhårt mot OS i Tokyo 2020. Alex visar god form då han också bärgade ett brons vid Pytlasinski tournament i Polen och åker till Budapest som en stark medaljutmanare i 77 kg klassen. Alex tävlar 27-28 Oktober.

Representanten i 87 kg är Zakarias Berg som under våren vann sin första medalj i ett mästerskap för seniorer. Vid EM i Kaspyisk, Ryssland bärgade Zakarias ett historiskt brons. Zakarias är europamästare i U23-kategorin och en stort hopp för svensk brottning då han äntrar mattan i Budapest. Formen pekar uppåt med en guldmedalj från Pytlasinski tournament. Zakarias kliver upp på VM-mattan i Budapest 26-27 Oktober.

I 97 kg representerar Leon Kessidis det grekiska landslaget. Leon är flerfaldig grekisk mästare och detta blir Leons tredje VM start. Leon är etablerad på världsrankingen där han i dagsläget befinner sig på en 11:e placering. Leons bästa merit är 5 på EM 2018 där han var snubblande nära att vinna ett brons. Leon tävlar 27-28 Oktober.

 

Vi önskar dessa svartgula killar all lycka i Budapest.