AIK och Randstad i samarbete

Randstad gör det möjligt för svenska idrottare att kombinera sitt idrottsutövande med yrkeslivet

Randstad gör det möjligt för svenska idrottare att kombinera sitt idrottsutövande med yrkeslivet

Att skapa förutsättningar för aktiva elitidrottare i Sverige att kombinera sitt idrottsutövande med yrkesarbete ligger Randstad varmt om hjärtat. Att kombinera idrott och ett yrkesliv är inte alltid lätt, men via samarbetet mellan Randstad och AIK Handboll ska det bli möjligt.

– Redan när man är aktiv idrottare behöver man också få yrkeserfarenhet. AIK Handboll som i år avancerade till allsvenskan på damsidan ser vikten av detta, men också utmaningen, säger Christer Widoff, ordförande i AIK Handboll. Han fortsätter:

-Som elitutövare behöver man lägga mycket tid på sin idrott. Somliga kan leva på sin idrott, andra får konstatera att det inte går. Möjligheterna att kunna kombinera sitt idrottande på elitnivå, men ändå säkerställa att den aktive har en yrkeskarriär efter sin aktiva idrottskarriär är viktig för AIK Handboll.

– Jag ser väldigt goda möjligheter att tillsammans med Randstad erbjuda skräddarsydda lösningar för alla aktiva idrottare inom AIK Handboll. Randstad har varit mycket tillmötesgående i detta arbete, och har stor erfarenhet av att se till både den enskildes behov och till de önskemål på kompetens och erfarenhet som Ranstads kunder har, avslutar Christer Widoff.

Samarbetet mellan AIK Handboll och Randstad påbörjades under våren 2017. Målet är att Randstad ska erbjuda ett 20-tal aktiva inom AIK Handboll en yrkeskarriär hos sina kunder, parallellt med en satsning på sin idrott.

För mer information kontakta: Christer Widoff, Ordförande AIK Handboll, +46 72 579 89 79

Anki Elken, Public Affairs & Head of Sustainability, Randstad Sverige, +46702318214 Om AIK Handboll AIK Handboll är en förening inom den Allmänna Idrottsklubben. Föreningen har ca 450 aktiva spelare och hade 23 lag i seriespel under säsongen 2016/2017. Säsongen 2017/2018 kommer AIK Handbolls damer att spela i allsvenskan.

Om Randstad Randstad i Sverige är en del av den internationella koncernen Randstad Group. Randstad förmedlar varje dag arbeten till 600 000 människor i hela världen. Vi finns representerade i 39 länder och har 4 800 kontor i Europa, Nord- och Sydamerika och i Asien.