AIK träningsspelar mot Hellas

AIK vann träningsmatchen mot Hellas efter bra försvar med snabba omställningar.

Igår spelade AIK Handbolls herrlag träningsmatch mot anrika Hellas hemma i Råstaparkshallen. AIK hade hört att Hellas fått ett par nya duktiga spelare under säsongen och är ett lag på väg uppåt samt att de hade vunnit en jämn träningsmatch mot Djurgården så det kändes som ett bra sparringsmotstånd innan serien drar igång igen.

Hellas hade flera intressanta spelare men de fick offensivt mest ut av sina duktiga kantspelare som hade hög procent och sprang bra på kontringarna de gånger som AIK inte fick till det framåt. Matchen slutade 35-21 men i en sådan här match så är inte resultatet det viktigaste.

Foto: Elisabeth Petersén

Båda lagen fick ut mycket av matchen där man fick chans att testa lite nya saker och ge många spelare speltid vilket förhoppningsvis kommer att löna sig i långa loppet. För AIK så var det framför allt de snabba omställningarna från försvar till anfall, där man skapade många farliga kontringslägen, som fungerade bäst. Det ”nya” anfallsspelet börjar också sätta sig och resulterade i några fina lägen och mål så spelet är på rätt väg känns det som.

Foto: Elisabeth Petersén

AIK önskar Hellas lycka till i sitt fortsatta seriespel och laddar nu inför omstarten efter Jul som sker nästa helg hemma mot Bodens BK.