AIK:s bowlingdamer till Elitserien!

Efter en kvalseger mot Qvinns från Mariestad blev AIK:s bowlingdamer klara för Elitserien kommande säsong.

Efter en lång väntan och många förberedelser var det på söndagen äntligen dags för elitseriekval i Eskilstuna. Förväntansfulla och positiva klev AIK:s tjejer upp på banorna för matcher mot Qvinns från Mariestad. Roligt att det var så många supportrar på plats som stöttade på ett fantastiskt sätt.

AIK visade direkt att man var att räkna med. 4-1, 4-1 och det såg riktigt bra ut. Men så kom en liten svacka i tredje serien och man släppte in Mariestadslaget i matchen. Alltså 9-6 inför sista serien. Där såg det återigen bättre ut men trots att man släppte två bord vanns serien med 3-2 och matchen med 12-8. Skönt att ta kommandot!

Vårt mest rutinerade par, Nettan Karlsson och Lena Thurn tog 3 banpoäng och resten av paren 2 banpoäng var. Nettan och Katta Sundberg bästa slagning med 829 p.

Efter en kort paus var det dags igen. Det var självklart skönt att ha vunnit första matchen så att Qvinns blev de som fick jaga. Man såg tidigt att AIK inte tänkte släppa det fina läget.

5-0, 4-1 i de första serierna! Grym start på andra matchen och nu behövdes bara en banpoäng till för att avgöra. Det satt långt inne i serie 3 men när Fanny Lindahl spärrade i sistarutan var det klart. 10-5 och Elitserieplatsen var erövrad.

Fanny Lindahl och Malin Gref tog alla sina 3 banpoäng denna match. Nettan Karlsson hade bäst slagning, 657 p.

Målet som sattes upp för fyra år sedan är nu uppnått. Nästa år spelar både AIK:s herrar och damer i Elitserien. Det är fantastiskt kul. Nu är förberedelserna inför kommande säsong i full gång.

Ett stort grattis till laget önskar AIK.se!

Läs mer på Svenska Bowlingförbundets hemsida.