Bakom kulisserna med damlaget

Vinnarna i Gnagisbladets tecknartävling, Hanna och Sanna, fick en helkväll med AIK Hockey Dam en kväll i oktober.

De blev ombedda att komma tidigt, för kunna vara med i förberedelserna inför kvällens match. I VIP:en togs de emot av assisterande tränare Lisa Hedengren, som började med att dela ut lite mössor och armband till de förväntansfulla vinnarna.

assisterande

”-Nu är det dags att se hur det går med uppvärmningen!” sa Lisa. De lämnade mamma och pappa kvar i VIPen och gick runt isen för att ta sig till båset, där lagen sitter under perioderna. Puckar flög genom luften och spelarna passade hårt till varandra. En spelare gled förbi och gjorde Highfive till tjejerna innan hon skrindade vidare. Lisa gick igenom om de olika momenten, och tjejerna kunde ställa lite frågor.

Efter uppvärmningen gick de till omklädningsrummet, där var alla spelare i full färd att förbereda sig mentalt för matchen. Hög musik pumpade ur högtalarna, och stämningen var på topp. Men nog hade de tid och lust att hänga med besökarna en stund. Lite gruppbilder togs, och sen gick tjejerna varvet runt för att få sina autografblock fyllda av hockeylaget. De småpratade en bra stund, och det var nog inte utan att föräldrarna började undra vart döttrarna tagit vägen.

autograf-i

Strax innan nedsläpp kom tjejerna upp igen, och de intog sina platser på läktaren. Till tonerna av ”Åh vi e AIK” kom nummer 23, 54, 91 och alla de andra spelarna in på isen.

Hanna och Sanna tog snabbt kommandot över sången på läktaren och höll fanan högt. Matchen var fartfylld och det gick undan på isen. I pauserna bjöds de på hembakta sockerkakor, klubbor och Festis i VIP:en.

Tyvärr var det inte AIK:s bästa match den här gången de förlorade tyvärr. Det bästa laget tog med sig den här kvällen var i alla fall Hanna och Sanna, som såg mycket nöjda med trötta ut när de tackade för sig och gick hem. Vi hoppas att få se den snart på Ritorp igen.