Basket, ny idrott i AIK!

AIK hälsar basket välkommen som ny idrott i familjen. Bildandet av AIK Basketbollförening klubbades i genom i samband med ett extra årsmöte under torsdagskvällen. - Vi ska bli bäst, inte bara på plan utan även utanför där vi ska ta ett stort socialt ansvar och integrera flera barn och ungdomar i AIK:s färger, säger initiativtagarna Stefan Jovanovic och Adam Lockner.

AIK hälsar basket välkommen som ny idrott i familjen. Bildandet av AIK Basketbollförening klubbades i genom i samband med ett extra årsmöte under torsdagskvällen.

– Vi ska bli bäst, inte bara på plan utan även utanför där vi ska ta ett stort socialt ansvar och integrera flera barn och ungdomar i AIK:s färger, säger initiativtagarna Stefan Jovanovic och Adam Lockner.

AIK Basket kommer inledningsvis att representeras av ett herrlag i div 2 till hösten.

– Vårt mål är dock att klättra så snabbt som möjligt till landets högsta serie Basketligan för att sedan vinna SM-guld. Dessutom har vi som mål att inom två till tre år ha såväl ett damlag som en ungdomsverksamhet, fortsätter  Stefan Jovanovic och Adam Lockner.

Basket blir den 11:e idrotten i AIK och den senaste sedan boxning röstades in i AIK i samband med huvudföreningens årsmöte i september 2014.