AIK förlorade derbyt

AIK förlorade derbyt med 18-24

Ikväll har det spelats handbollsderby i Solnahallen mellan AIK och dif.

Det blev en jämn tillställning där lagen inledde jämnt men AIK lyckades få till det första rycket. Efter 15 spelade minuter står det 7-4 till hemmalaget. Djurgården lyckas komma tillbaka i matchen under en period av många tekniska fel i hemmalaget och via 5 raka mål så är det plötsligt gästerna som leder matchen helt ologiskt. Halvtidsresultatet stannar vid 9-12.

AIK har en känsla av att kan man bar få upp tempot och sätta dit alla sina lägen framåt som man skapar så ska detta gå att vända. Trots detta är det dif som gör de 2 fösta målen i den andra halvleken och avståndet börjar bli lite för långt.

AIK tar en tidig timeout och nu börjar en stark period för hemmalaget där man går från 9-14 till 16-15 på tio minuter. AIK ser heta ut och och dif börjar krokna men någonstans hittar dif ytterligare en växel och under en ny period med lite för många felbeslut och tekniska fel så är dif det hetare och mer rutinerade laget och slutresultatet blir till slut difseger, 18-24.

Slutresultatet visar inte alls hur matchbilden såg ut men AIK missar på tok för många klara lägen i matchen för att kunna vinna ett sådant jämnt derby.