AIK fyller 125 år!

År 2016 är det 125 år sedan AIK bildades på Biblioteksgatan 8 i centrala Stockholm.

Under jubileumsåret kommer en mängd olika aktiviteter anordnas som en hyllning till Sveriges största och mest anrika idrottsförening! I första hand kommer ett antal aktiviteter i vanlig ordning att ske på vår födelsedag måndag 15 februari men för att uppmärksamma att det inte är ett vanligt år sker även aktiviteter under helgen 12-14 februari.

”AIK-museum” 12-15 februari

AIK är en anrik förening med en lång historia som är värd att uppmärksammas och därför kommer en AIK-utställning med historiskt tema att upprättas i Solna Bibliotek. I biblioteket kommer även andra familjeaktiviteter såsom ansiktsmålning, högläsning med mera att äga rum.

Solna bibliotek med dess AIK-utställning kommer att vara öppen för allmänheten fredag 12 februari – måndag 15 februari. Invigningen sker fre kl 10.00. På lördagen 13/2 kan du träffa spelare från AIK Hockey (Herr och Dam) för autografsignering och kommer Ni förbi på söndag 14/2 före träningsmatchen så kan ni träffa spelare från AIK Fotboll (Herr och Dam). Ni har även chansen att under helgen träffa författarna Henrika Romberg (”Berättelsen om hur Gnagis hittade hem”) samt Andreas Palmer.

Våra supportrar är en viktig del av AIK:s historia. Därför kommer även våra supporterföreningar vara en del av vår historieutställning.

För fullständigt program i Solna Bibliotek, se https://bibliotek.solna.se/

Ta med familjen och kom förbi Solna Biblioteket!

Träningsmatch AIK Fotboll söndag 14/2

AIK Fotboll (H) spelar under söndagen 14 februari en träningsmatch mot regerande svenska mästarna IFK Norrköping på Skytteholm. Matchen startar kl 14.00 och beräknas bli fullsatt så köp din biljett redan idag!

Köp biljetter till träningsmatchen här:

http://ticket.friendsarena.se/eSROSite400/aik/sv-SE/events/aik%20-%20ifk%20norrk%C3%B6ping%20fk%202016/2016-2-14_14.00/skytteholms%20ip?area=9d524bfd-02ac-4aed-a0d1-147f5d0c09c6&type=ga

Jubileumsmiddag och födelsedagsfest söndag 14 februari

Köp biljett till AIK:s födelsedagsfest söndag 14 februari

För att fira in vår födelsedag kommer en stor födelsedagsfest att äga rum söndag 14 februari på Clarion Hotell Sign på Norra Bantorget! Under kvällen kommer artister såsom bl a Niklas Strömstedt och Queff (”Jag är AIK”) att uppträda. Tom Pyl och Juho Bah är DJ och konferencier Agneta Sjödin håller i trådarna under kvällen.

De som väljer att delta på födelsedagsfesten är välkomna från kl 21.00 och biljetterna kostar enbart 125 kr. Köp din biljett till födelsedagsfesten i AIK-shop på Dalvägen 30, Solna. Biljetter säljs också under träningsmatchen mot Norrköping på Skytteholm söndag 14/2.

Vi ser fram emot en trevlig kväll tillsammans!

OBS! Middagsbiljetterna säljs ej längre.

AIK:s födelsedag måndag 15 februari

Vår födelsedag firas traditionsenligt!

Besök gärna Wienercafeét på Biblioteksgatan 8 för AIK-bakelse och kaffe. Mellan kl 9-11 har AIK:are en egen ingång men det går självklart bra att besöka konditoriet under hela dagen.

Kransnedläggning på AIKs grundare Isidor Behrens grav. Samling kl 11.30 vid Norra begravningsplatsen med adressen Solna kyrkväg för gemensamt kortege till Isidors grav.

För andra året i rad har AIK Hockey hemmamatch på Hovet på vår födelsedag. Kl 19.00 startar matchen mot Asplöven HC och ett antal aktiviteter i sann födelsedagsanda sker på Hovet före och under matchen. Ungdomar går gratis på matchen och dessa bokas här:

http://biljetter.aikhockey.se/gratisforungdomar

Köp biljett till matchen här:

http://www.axs.com/se/events/287389/aik-hockey-asploven-tickets?skin=aikhockey

Vi uppdaterar vår hemsida löpande med planerade aktiviteter men för mest aktuell information, håll utkik i våra sociala medier (Facebook, Twitter och Instagram) för senaste nytt.

För frågor, vänligen kontakta vår Projektledare Amanda Ekström (amanda.ekstrom@aik.se).

Övriga aktiviteter under jubileumsåret
Ett antal aktiviteter kommer att genomföras under vårt Jubileumsår. Lördagen den 21 maj anordnar AIK friidrott ett ”jubileumslopp”. En jubileumsbok om AIK:s första 125 år planeras komma ut under hösten. Alla sektioner och specialidrottsföreningar uppmanas att utföra aktiviteter på temat ”AIK 125 år”.

Vi kommer att uppdatera vår hemsida löpande med planerade aktiviteter men för mest aktuell information, håll utkik i våra sociala medier (Facebook, Twitter och Instagram) för senaste nytt.

AIK Huvudstyrelse