Andraplatsen säkrad efter 5-1 mot Skirö

AIK Bandys damlag spelade på lördagen en viktig bortamatch mot Skirö AIK och tog viktiga poäng inför slutspelet.

Bortamatchen mot Skirö AIK var betydelsefull med hänsyn till en möjlig andraplats i damelitserien. Denna placering innebär bättre valmöjligheter inför slutspelet. AIK säkrade andraplatsen utan problem och vann matchen med 5-1.

Matilda Öhman blev tvåmålsskytt

Hemmalaget Skirö tog en tidig ledning med 1-0, men AIK replikerade snabbt. Kort därefter kvitterade Matilda Öhman till 1-1 och efter 26 min kommer Anna Widing helt fri och gör 2-1. Tio minuter senare ökar Hanna Nygren på till 3-1 och befäste AIK:s dominans i matchen. Matilda Öhman, det 17-åriga löftet från Ljusdal, blev mot slutet av första halvleken tvåmålsskytt då hon satte 4-1. AIK gjorde en bra första halvlek och kontrollerade matchen. Skirö missade en straff vid ställningen 1-2.

Fortsatt kontroll

Efter endast fem minuter av andra halvlek fick AIK en straff, som med sedvanlig säkerhet sköts i mål av Hanna Brusberg. Matchen blev därefter relativt händelsefattig och AIK spelade närmast av den. Halvleken förstördes också av många, delvis onödiga avblåsningar.
Segern innebar att AIK kommer på andra plats i damelitserien efter Kareby, som redan vunnit serien. Sista matchen på bortaplan mot just Kareby saknar således betydelse vad gäller placering, men den blir ändå en viktig värdemätare inför slutspelet. Andraplatsen innebär också att AIK får välja motståndare som nummer två efter Kareby. En bra insats mot Kareby skulle ge råg i ryggen inför slutspelet, som börjar den 18:e februari.

Text: Erik Ekwall