Huvudstyrelsen agerar mot hoten inom AIK

Att vara AIK:are innebär mer än att bara känna stolthet och värme över vår förening, vår historia och våra aktiva. Att vara AIK:are innebär också att man beter sig på det sätt som våra värdegrunder säger. Det vill säga; man är schysst. Man bejakar inte våld, man varken hotar eller trakasserar enskilda medlemmar, aktiva eller andra som finns och verkar inom vår klubb. Det är inte förenligt med att vara AIK:are.

Att anställda och förtroendevalda inom AIK blivit utsatta för hot och trakasserier av andra inom AIK är fullständigt oacceptabelt och skadar AIK som klubb på väldigt många plan.

Huvudstyrelsen tar självklart starkt avstånd mot att detta förekommer.Det är en högst prioriterad uppgift att komma till rätta med hot och trakasserier. Sånt har inte i AIK att göra. 

Huvudstyrelsen kommer tillsätta en arbetsgrupp med stor erfarenhet av föreningsarbete, stadgar och juridik. Arbetsgruppen består av både människor utanför och inom AIK-familjen. Vårt mål är, att tillsammans med alla goda krafter i AIK, hitta tillbaka till den positiva anda som ska genomsyra AIK och som alla riktiga AIK:are står upp för tillsammans. Alla övertramp i form av hot och trakasserier måste stävjas. Vi vill befästa och förstärka AIK:s position som den största och bästa idrottsföreningen i Sverige. Det gäller alla våra idrotter, oss alla som älskar AIK och vill AIK väl.

Nu är  det viktigare  än någonsin att vara medlem i klubben, engagera sig och stötta det gemensamma arbetet för att komma tillrätta med de problem som finns. Det är det bästa sättet att vara med och se till att AIK:s arbete når de positiva mål vi har.

God Jul!

Hälsar Huvudstyrelsen för AIK