Spelarröster inför SM-finalen

Inför finalen mot Kareby IS har AIK.se fått lyssna på tankarna från några av spelarna i laget.

Frida Erlandsson, lagets kapten, hur är läget för dig efter din långa skadeperiod? Frida Erlandsson. Foto: Johan Borehed
– Det känns bra och knät är bra. Jag missade ju en stor del av säsongen, då jag skadade mig före seriestarten i höstas och inte kom tillbaka förrän i februari. Nu har jag kunnat spela 7 matcher och är taggad!

Hur var semifinalerna mot Sandvikens AIK?
– Det var tuffa matcher, men vi höll oss till spelplanen och gjorde två bra matcher. Hemma vann vi en klar seger (8-3) och borta ledde vi i slutet med 5-1. Sandviken reducerade under de sista minuterna till 5-4 och det blev lite onödigt spännande.

Vad tror du om finalen mot Kareby IS?
– Kareby får gälla som favoriter och det kommer att bli en tuff match. Jag tror dock att vi vinner med 4-2!

 

Mikaela Hasselgren. Foto: Johan BorehedGrattis Mikaela Hasselgren! Du tippade helt rätt i semifinalen! Vad har du att säga om matcherna mot Sandvikens AIK?
– Första matchen hemma vann vi bekvämt och även om bortamatchen blev jämnare till slut var jag aldrig särskilt nervös. Det kändes stabilt.

Nu måste du givetvis tippa finalen också!
– Det kommer att bli jämnt, men vi vinner med 5-3! Som jag hoppades blir det min 17:e raka final, något som även Dagens Nyheter har uppmärksammat – välket känns roligt!

 

Linnéa Larsson – hur har säsongen varit för dig? Linnéa Larsson. Foto: Johan Borehed
– Det började inte så bra då jag blev sjuk och det är först nu mot slutet som jag är tillbaka i form. Nu känns det bra och vi gjorde en stark laginsats mot Sandvikens AIK i semifinalen. I bortamatchen gjorde jag två mål, vilket var roligt!

Vad har du för tankar inför finalen?
– Det kommer att bli en tuff final och det handlar om små marginaler. Vi ska ge 100 procent som vi gjort nu på slutet. Jag vill inte tippa men vi vinner!

 

 

Malin Bromark. Foto: Johan BorehedMalin Bromark – kan du berätta lite om säsongen 2013/14?
– Den har verkligen varit upp och ned. Vi har kastats mellan hopp och förtvivlan. Vi har också bytt spelsystem flera gånger under säsongen. På senare tid har det gått allt bättre och vi är starka inför finalen.

Hur är läget i laget?
– Det ser bra ut. Vi har inga skador i nuläget och vi kommer med full trupp.

Vilka tankar har du inför finalen?
– Det går inte att jämföra den matchen med någon annan under säsongen, då förutsättningarna är helt andra. Det är en ny arena, det infinner sig en nervositet, större medialt intresse etc. Det kommer att bli jämnt, men jag tror vi vinner med 4-2!

 

Grattis Lovisa Elovsson till din utnämning! Berätta mer! Lovisa Elovsson. Foto: Johan Borehed
– Jag är utnämnd i kategorien ”Årets dambandyspelare” och det är jag väldigt glad för!

Är du nöjd med din egen insats under säsongen?
– Ja, jag har i år haft en betydligt högre lägstanivå. En anledning till det är att jag kunde träna regelbundet före säsongen och jag har aldrig varit så vältränad. Vad gäller laget har vi kommit starkt på slutet av säsongen.

Så den obligatoriska frågan: Hur går det på lördag mot Kareby i finalen?
– Jag är övertygad om att det blir en tuff match och jag vill inte tippa! Jag räknar med vinst!