Två poäng i premiären för handbollsherrarna

AIK handbolls herrlag inledde seriespelet med en övertygande seger mot Upsala IF med 28-14.

Denna söndag tog AIK Handbolls herrlag emot Upsala IF som man på förhand såg som en motståndare som man bara skulle vinna emot. Laget vara taggat och några spelare fick tidigt reda på att de skulle få spela på lite ovana platser då ett par man hade fått lämna återbud.

Matchen börjar avvaktande från båda lagen med det är AIK som direkt tar tag i taktpinnen. Försvaret fungerar bra men man har stora problem med att sätta dit bollen framåt då man väljer fel lägen och har dålig fokus i avsluten. Detta blir bättre efter hand och successivt så tar man över spelet helt över hela banan och halvtidsresultatet stannar vid 13-6 där hemmalaget har full kontroll på matchen.

I halvtid pratar laget om att det inte är läge att känna sig nöjd utan att nu öka tempot och se till att få bra målskillnad då Täby dagen innan hade vunnit stort.
AIK fortsätter att jobba hårt bakåt för att kunna få till snabba spelvändningar och öka sin ledning mål för mål, men det svänger lite då Upsalas målvakt gör en del fina räddningar samtidigt som att AIK-grabbarna vill väldigt mycket och ibland tar fel beslut i ivern.

Matchen slutar 28-14 vilket visar på ett riktigt bra arbete av såväl försvar som målvakter men det borde nog ha varit en tio bollar till framåt.

Nöjda med att ha inlett seriespelet med en övertygande seger så laddar AIK nu om inför bortamötet mot Vallentuna kommande lördag!