Vinst hemma mot Vassunda

AIK Handbolls herrlag tog på söndagen viktiga två poäng i toppstriden samt åtta plusmål mot jumbolaget Vassunda.

Vassunda överraskade AIK Handbolls herrlag denna söndag med ett mycket mognare spel än man hade väntat sig. AIK hade pratat innan matchen om risken för underskattning mot ett lag från botten av serien, som dessutom är B-lag till ett divison 2-lag man besegrat på försäsongen.

Oberoende på om det var underskattning som gjorde att matchen var jämn i första halvlek eller inte så håller lagen jämna steg ända fram till halvtid. När domaren blåser av leder AIK endast med ett mål och har en del att fundera på ifall man ska vinna detta. Särskilt om man ska få till den målskillnad man hade tänkt sig i förväg.

Det som skulle fokuseras på under den andra halvleken var att hålla ihop försvaret bakåt bättre eftersom Vassunda var snabba i sidled, samt att minimera det stora antalet tekniska fel som hade dominerat den första halvleken.

aikvassunda1

I den andra halvleken så haglar utvisningarna för hemmalaget men samtliga spelare kämpar på ändå och successivt så tar AIK över matchen och vinner till slut med komfortabla 29-21. Detta resultat speglar den senare delen av matchen men sett till matchbilden i stort så har AIK lite att arbeta med och Vassunda har en ljus framtid.