Eken Cup dag 1

AIK Handbolls herrlag ligger tvåa i gruppen efter första dagen på Eken Cup

Idag startade utomhusturneringen Eken Cup som bland annat AIK är med och arrangerar. Vädret har varit väldigt regnigt men det har samtliga anmälda lag varit förberedda på nu ett tag så de flesta var förberedda på det.

AIK inledde mot Hultic från Norrköping där den första halvleken blev hyfsat jämn innan AIK kom igång med spelet och avgjorde matchen i några raka anfall och genom att stänga bakom. Matchen slutade 9-4 till AIK och premiärmatchen var avklarad.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Match nummer 2 blev mot ett lag som AIK har spelat mycket mot de senaste säsongerna. Matteuspojkarna. Matchen börjar jämnt och fortsätter så tills det att AIK gör ett litet ryck i andra halvlek som MP inte lyckas jaga ikapp och AIK står som vinnare även i denna match, 10-8.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Dagen avslutades mot dittills obesegrade Notlob. Matchen började helt jämnt med att lagen bytte mål fram till 2-2 och sen rasade det helt för AIK fram till halvlek då det stig hela 10-3 till Notlob. AIK kämpade sig tillbaka i matchen i andra halvlek även om det var lite för sent och Notlob vann till slut med 13-8.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Inför de avslutande gruppspelsmatcherna mot Kungsängen kl. 09:40 och Handen kl. 12:20 på söndagen så ligger AIK tvåa i gruppen och behåller man de positionen blir det semifinal kl. 15:40, också på söndagen.