En förmiddag för de yngsta

Lördagen den 7 dec kl 10 – 12 är alla Gnagismedlemmar (6 – 12 år) i AIK, välkomna att prova på att spela boule gratis. Arrangemanget görs bl a i samarbete med AIK Fotbollsskola. Platsen är Liljeholmshallen. - Vi vill skapa ett tillfälle för våra yngsta AIK:are att ha roligt tillsammans, säger AIK Boules ordförande Jonas Almquist. Känna AIK-gemenskapen. För oavsett idrott eller inte, är vi alla AIK:are. Så naturligtvis ska man ha på sig sin lag- eller AIK-tröja när man kommer.

Inbjudan gick till aktiviteten, gick ut via e-post till alla Gnagismedlemmar för en tid sedan. Tanken bakom aktiviteten är att skapa ett tillfälle där våra unga AIK-medlemmar kan få träffas och göra något roligt tillsammans som har med idrott och AIK att göra.

-Egentligen är det en gammal AIK-tradition som vi ska försöka väcka liv i. Under 1940- och 50-talet arrangerades årligen AIK-dagar på Bosön, där de aktiva med sina respektive kunde umgås och tävla i olika aktiviteter, berättar arrangerande AIK Boules ordförande Jonas Almquist.

Men det finns också en allvarligare tanke bakom arrangemanget.

– Statistiken visar att alltfler unga människor slutar föreningsidrotta redan i 11-årsåldern. Statistiken visar också att unga som idrottar, värderar umgänget med kompisar som viktigare än de egna idrottsliga resultaten.

– Kan vi börja skapa en positiv gemenskap över idrottsgränserna i den unga AIK-familjen, ökar chansen att de stannar kvar i den idrottande AIK-familjen. Om man sedan stannar kvar i den egna idrotten eller fortsätter till en annan idrott, är inte det viktiga.

– Kan boulen bidra till att stärka glädjen och Vi-känslan hos våra unga AIK-medlemmar så att fler stannar kvar i AIK:s idrottsfamilj, vill vi göra det.

– Boule kan både vara en tävlingsidrott och ett roligt sätt att umgås. Alla kan spela med alla, oavsett ålder eller kön. Man kan ha det som komplement till den egna idrotten, eftersom vi tränar saker man inte alltid kommer åt i andra idrotter. Man kan ha det som avkoppling från annat idrottande. Man kan ha det som ett alternativ till annan AIK-idrott, när den egna idrotten börjar ta för mycket tid. Eller ha det som sin första och kanske enda idrott i AIK.

– Vi har dessutom Nolltaxa i Ungdomsboulen, om man är Gnagismedlem i AIK. Man kan skriva in sig och vara med när man har tid och lust, utan att det kostar något. Vi vill göra det lätt, roligt och billigt att idrotta i AIK.

– Men den här aktiviteten gör vi för att skapa och sprida glädje över att vara ung och tillhöra AIK, oavsett om man idrottar eller inte. Den gemenskapen kommer att föra AIK framåt.

– Naturligtvis får även föräldrarna vara med. Att ha AIK-roligt tillsammans med sina barn, stärker bara upplevelsen. Och naturligtvis får Gnagismedlemmarna ta med sig kompisar som inte ännu är med i AIK.

Är du Gnagismedlem är du varmt välkommen till Liljeholmshallen (T-Liljeholmen, Mejerivägen 4) lördagen den 7 dec kl 10-12. Aktiviteten är gratis och vill du veta mer, kan du höra av dig till: boule@aik.se

Upload Files Drag and drop your files here or click the button to upload your files from your computer

multi file upload Drag and drop your files Max Upload: 20 MB
close image preview
image preview
Det finns redan en uppgift för detta element.
Skriv ditt meddelande i den befintliga tråden.
Här öppnade vi den åt dig.
Flyttad till mediefolder.
Filen har lagts till webbplatsens mediefolder, du kan nu använda den därifrån.
poweredby
hide sidebar icon
sidebar left
sidebar menu
sidebar menuThis Page
sidebar menuAll Pages
sidebar menuShow Complete Tasks
sidebar menuShow Internal Tasks
sidebar menuSort by Date
sidebar menuSort by Priority
sidebar menuSort by Status
Tasks
Pages
no task in sidebar
Add your comments
Click any part of the page to start collaborating
       Loading...
       link to inbox
       responsive box
       desktop iconDesktop
       tablate iconTablet
       mobile iconMobile
       Browse Comment
       Ul
       Ul
       Ulrika Bovin
       Re
       Realisatorerna
       Jo
       Jobba Digitalt
       ai
       aikkansli
       ka
       karl
       Ol
       Ola Hedin
       6
       general button icon Create a general task not tied to any page element, great for adding documents or engaging in wider project conversations.
       ×
       ×
       Godkänn sida

       När sidan är klar, klicka på den gröna knappen för att signalera till webbmastern att den här sidan är godkänd.

       något gick fel. Vänligen försök igen.
       ×
       Sida godkänd
       Skrivbord Surfplatta Mobil
       Tillbaka till standardvy
       Du har inga webbplatsutrymmen kvar

       Vad bra!
       Det betyder att du växer och tar in fler kunder! Låt det inte stoppa dig.

       Något gick fel. Vänligen försök igen.