Hemmaförlust för AIK mot rivalen Skånela IF 25-34 (10-14)

I Solnahallen igår, fredagen den 3 jan, hade ett stort antal handbollsintresserade sökt sig för att se herrallsvenskan första omgång efter jul och nyårsuppehållet. Denna kväll stod Skånela IF, SIF, för motståndet. Senaste laget möttes slutade en tät mach med ett oavgjort resultat 26-26. I den matchen saknade AIK Gustav Rydergård, som tillsammans med Jesper Linnell skapar AIKs mittlås.

AIK kom till spel utan Miguel Mbumba, men i inledningen av matchen märks inte detta. AIK spelade med ett stort självförtroende och efter ca fem minuters spel så är ställningen 3-1 till AIK. Det kändes som detta är två lag som känner varandra väl och det var ett ställningskrig på plan. Nu inleds en period där SIF är mer lyckosamma. AIK gör flera tekniska fel, som gör att SIF får ett grepp om första halvlek. AIK drar också på sig flera utvisningar som gör att AIK inte får någon rytm i sitt anfallsspel, och bakåt har man svårt att hålla emot. Totalt drar AIK på sig sex stycken utvisningar, medans SIF inte har en enda utvisning i första halvlek. När domarna blåser av första halvlek så står det 10-14, och SIF är i en välförtjänt ledning.

I början på andra halvlek börjar AIK som man började den första, starkt och med en tydlig spelidé. Man kämpar men SIF låter inte AIK komma ikapp. Efter tio minuter in i andra halvlek är ställningen 16-19. Nu inleds en jobbigt period för AIK. SIF gör under två minuter fyra mål, och går till ledning 16-22, och här tappar AIK matchen. Resten av matchen följer lagen varandra, och känslan är att SIF gör de enklare målen, på kontring eller från sex meter. I slutet på matchen försöker AIK att spela 7-6 men då är i praktiken matchen över, och detta spel blir inte heller lyckosamt. Slutsiffrorna skrivs till 25-34. En välförtjänt seger till SIF, vilket känns jobbigt för oss AIK:are.

AIK finns inte mycket till tid för AIK att analysera denna matchen. Redan Ons. den 8 jan. är det bortamatch mot RP i Linköping. Vi hoppas då att AIK har hittat tillbaks till sitt vägvinnande spel, och att även Miguel Mbumba är spelklar, för han behövs i truppen.

Matchens lirare i:

SIF – Yosef Rahali

AIK – Axel Svansson

Nästa hemmamatch för AIK blir den 19 jan. Kl. 15:00 mot Kungälv här i Solnahallen.

Till sist vill vi tacka alla supportrar från AIK och SIF.