SM-Guld i 3-mannabowling!

AIK:s Malin Brodin, Fanny Lindahl och Malin Gref vann på lördagen SM-guld i 3-mannabowling efter en rysarfinal mot BK Cahoot från Kalmar.

Kvalspelet på lördagen gick inte på räls enligt tjejerna själva. Men det visade sig att det var fler som hade lite problem med banorna på Högdalens Bowlingpalatz. AIK:s 2346 poäng räckte till en fjärdeplats i kvalet och en finalplats i söndagens matchspel.

Inför tävlingarna lyftes lagen Högland, X-Calibur och BK Cahoot fram som favoriter men det skulle visa sig bli mycket jämnt i semifinalspelet. Inför sjunde och sista matchen stod det klart att Cahoot tagit hand om förstaplatsen, Hammarby låg på en andraplats med elva poäng och AIK tio.

Det var alltså tre poäng som gällde för AIK för att nå finalplats. Laget hade BK Cahoot i sista matchen och smålänningarna började med fem raka strikar – ett tuff försprång för de svartgula. Men när matchen var slut hade AIK 3-0 med en fantastisk sista match i bagaget. Vinst med 47 poäng och finalplatsen var klar. Där fick man sällskap av Hammarby som lyckades vinna sin match mot Skrufscha till 2-1.

Derby väntade i första finalsteget och AIK:s fina spel höll i sig. Det blev aldrig någon riktig match mot Bajen, vinst med 3-0 och nu väntade final mot BK Cahoot.

BK Cahoot hade ett facit från de senaste åren på två raka silver och alltså stor revanschlust. AIK var underdogs med allt att vinna. I inledningen av matchen hamnade tjejerna återigen i uppförsbacke. Underläge med 31 poäng efter första serien gjorde att många inte trodde på guld i detta läge. Men det gjorde Brodin, Lindahl och Gref. Inför sista rutan hade AIK knappt tio poängs försprång. När inget av lagen kunde slå en strike i tionde rutan räckte det för Fanny Lindahl att spärra uppställningen 4-7 för att säkra guldet, Till slut 387-383 i AIK-favör.

Stort jubel och mycket glada tjejer som precis tagit AIK:s första guld på 24 år på damsidan! Ett stort grattis önskar AIK.se!

Text: Jens Lindahl