Storförlust mot Malmö HK 19-31 (11-13)

Årets sista hemmamatch blev en tråkig tillställning ur AIK synvinkel. Malmö hade revansch att kräva sedan sist i Baltiska Hallen och vår snodda poäng där.

Årets sista hemmamatch blev en tråkig tillställning ur AIK synvinkel. Malmö hade revansch att kräva sedan sist i Baltiska Hallen och vår snodda poäng där. De började bra men vi bet oss fast och hängde med i första halvlek. Malmö växlade sedan upp i andra halvlek, mellan minut fyrtio och femtio gick de från 16-13 till 25-15.

I andra halvlek tappade vi både skärpa och kylan i avsluten. Vi har många chanser men sätter inte våra lägen, en del i det hade storspelande Robin Paulsen Haug, som i andra halvlek når upp till 60% i räddningar. Han tar 11 av 19 skott. Krasst konstaterat att med den statistiken i avslut så får vi inga poäng med oss.

Nu kommer ett välkommet avbrott efter ett tufft matchande i december. Vi drar igång igen den 30 januari då vi möter Ystad IF borta. Boka in den 4 februari, då möter vi Hammarby borta och hoppas att få med många gulsvarta supportar till Eriksdalshallen.

Gott Nytt År tillönskas alla medlemmar, supporters och följare. Vi hörs och ses 2019.

Målskyttar:
AIK: Pavle KARACIC 2, Adam TUMBA 1, Mattias WINDAHL 2, Ola PEWIK 5, Jesper LINNÉLL 3, Troels VEJBY JØRGENSEN 6

Malmö: Jim ANDERSSON 4, Tim HILDING 3, Nils PETTERSSON 4, Magnus PERSSON 7, Kassem AWAD 2, Linus SVENSSON 1, Robert MÅNSSON 4, Mattias KVICK 2, Anton BLICKHAMMAR 4

Matchens lirare i AIK: Troels VEJBY JØRGENSEN
Matchens lirare i Malmö: Robin PAULSEN HAUG

Utvisningar:
AIK: 3×2 min
Malmö HK: 5×2 min

Domare: Richard Canbro & Jasmin Kliko.

Publik: 265

Foto: Jojje Lidén