Truppen till dam-VM är uttagen – sex AIK-spelare kom med

Förbundskaptenerna Anna Lundin och Anna Jepson har nu meddelat vilka 16 spelare som kom med i truppen till VM i dambandy.

VM-turneringen spelas i de gamla svenskbygderna i Minnesota, USA 18-21/2 -16. AIK och Kareby IS dominerar truppen och har med sex respektive sju spelare. Sandvikens AIK har med två spelare och Söråkers IF en. AIK har dessutom en reserv på hemmaplan, Anna Fosselius. De sex som kom med är: Linda Odén, Hanna Brusberg, Anna Widing, Frida Erlandsson, Lovisa Elovsson och Matilda Svenler. AIK bandy gratulerar de uttagna och önskar dem lycka till! Hela truppen finns på www.svenskbandy.se.

AIK:s lagledare Lena Brodin efter uttagningen: ”Ett stort grattis och lycka till till de uttagna! Jag hoppas att det går bra i USA och att de kommer hem med VM-guldet. Jag beklagar att inte Anna Fosselius och Linnéa Larsson fick plats i ordinarie trupp. Fosselius har genomgående varit en av våra bästa spelare under säsongen och jag har svårt att se varför hon inte tagit en plats. Linnéa Larsson är svensk dambandys framtidsspelare och har de senaste två åren tagit stora kliv framåt.”

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson