Vi plockar poäng mot Malmö 22-22 (12-10)

Henrik sammanfattar poängplocket mot Malmö borta i Baltiska Hallen. En hög moral och en enorm vilja i AIK visar att en match varar i 60 minuter.

Ett tveksamt anfallsspel och ett passivt försvarsspel från vår sida innebar en rejäl uppförsbacke när matchen inledes på bortaplan mot Malmö. När 10 minuter var spelade var ställningen 1-7 och allt det positiva från vår seger mot Ystads IF var som bortblåst.

Vi lyckades dock få ordning på försvarsspelet och beslutet att spela 7 mot 6 i anfallsspelet var lyckat, halvtidsresultatet 10-12 gav oss lite hopp inför fortsättningen.

Både Malmö och AIK blandade fina prestationer med slarv i andra halvlek. Trots underläge med 4 mål vid två tillfällen gav vi aldrig upp och vid ställningen 22-22 och endast sekunder kvar av matchen räddade Matija Spikic och vi fick chansen att avgöra, situationen blev stressad och Malmös målvakt räddade vårt sista avslut.

Vi åker tillbaka till Stockholm med en vunnen poäng mot förra säsongens sm-finalister, en hög moral och en enorm vilja i AIK visar att en match varar i 60 minuter.

Nu laddar vi om för ytterligare en tuff match när IFK Skövde besöker Solnahallen på fredag kväll, det skulle vara roligt om så många AIK fans som möjligt kunde komma och ge spelarna sitt stöd.

Målskyttar:
AIK: Philip JONSSON 2, Pavle KARACIC 3, Adam TUMBA 3, Mattias WINDAHL 2, Ola PEWIK 5, Jesper LINNÈLL 3, Troels VEJBY JØRGENSEN 3, Lukas NYMAN 1

Malmö HK: Jim ANDERSSON 5, Binai AZIZ 3, Tim HILDING 1, Nils PETTERSSON 3, Kassem AWAD 2, Robert MÅNSSON 1, Mattias KVICK 2, Anton BLICKHAMMAR 5

Matchens lirare i AIK: Jesper LINNÈLL