AIK hemmabesegrade RP IF Linköping 34 – 24 (19 – 13)

AIK gästades av RP från Linköping igår eftermiddag. En titt i tabellen, en match där toppen möter botten på allsvenskan. AIK har gått starkt i inledningen av säsongen och RP haft problem med sitt spel och endast tre vinster på de spelade nio omgångarna.

I matchinledningen följs lagen åt, men det infinner sig snart en känsla i Solnahallen att AIK är numret större än RP idag. AIK spelar med ett lugn, man är noggranna i sitt försvarsspel, anfallsspelet präglas av trygghet och tålamod och där spelar man sig fram till kvalificerade lägen. Avsluten är också av högsta kvalité. Sakta drar även AIK ifrån i målprotokollet. Efter tio spelade minuter leder AIK med 6 – 4, men känslan är tydlig… att AIK känns som det mer stabila laget. Efter 18 minuter in på första halvlek gör Zlatko Pavicevic 11 – 7, varpå RP lämnar in sitt time-out kort. Trenden är tydlig i Solnahallen, detta kommer att bli en eftermiddag där AIK kommer gå hem med segern.

Halvtidsresultatet skriv till 19 – 13. I andra halvlek spelar AIK runt på hela truppen. Segern är aldrig hotad utan alla spelare får väl godkänt i denna match. Slutresultatet skrivs till 34 – 24. En titt i matchprotokollet visar att alla i AIK, förutom försvarsspelaren Gustav Rydergård, gör mål i denna match. Ett styrkebesked som pekar ut att AIK har kvalitéer på alla positioner.

AIK:s målvakt Jonatan Vidgren gör återigen en väldigt bra match i målet. I slutet på matchen kommer även August Elmberg in och även han gör en mycket bra insats mellan stolparna.

Vi säger grattis till AIK som behåller sin topplacering i allsvenskan och vi önskar RP lycka till serien framöver.

Vi vill också tacka våra sponsorer och vår stora publik som såg till att vi fick in pengar till Cancerfonden och Wilhelm Aagaard Tjernbergs minnesfond. Det är vi som gör det #tillsammans.

Med Hjälp utav våra sponsorer, våra besökare och andra bidragsgivare lyckades vi samla in: