Två blytunga poäng till AIK mot Tumba (fortsatt obesegrade!)

I Solnahallen var det idag lite av seriefinal, mellan AIK, som leder div. 1 norra och skyggande 2:an Tumba, bara 1p bakom AIK… dock har AIK en match mindre spelad. Ändå en viktig match match för båda lagen då serien nu vänder. I senaste bortamatchen drog AIK det längsta strået, och vann med uddamålet, 25-26. En titt i matchprogrammet från den matchen visar på att Tumbas nr 11 Jessica Rydberg gjorde hela 7 mål denna matchen. Även AIKs Linnéa Lindh var framgångsrik med 7 mål.

När domarna blåser igång matchen är det ett väldigt tryck på läktaren. Främst beroende på de många tillresta Tumba supportrarna som har med sig både trummor och trumpeter.

AIK inleder matchen klart starkast, och efter bara 12 minuters spel är ställningen 7-2 till AIK. En öppning som får Tumba på hälarna. Tumba känns lite tagna av allvaret, och något tyngda av den viktiga matchen. Enter en Time-out från Tumba börjar nu Tumba hitta sitt spel. Det tidigare ihåliga försvaret blir bättre, och framåt får man också utdelning. Men AIK ger inte bort något, och lagen följs åt i målprotokollet. Halvtidsresultatet skrivs till 13-8.

Inledningen på andra halvlek blir återigen en stark öppning av AIK. Dock drabbas men av två utvisningar som gör att Tumba bjuds in i matchen. Men AIK viker inte ner sig för detta och efter 10 minuter in i andra halvlek är ställningen 18-11. Mittenperioden byter lagen mål med varandra, men känslan är tydlig att AIK har initiativet. Efter 20 minuter är ställningen 22-15. En uppgivenhet går att se hos Tumbas spelare. Tumba tar Time-out 23:06 in i andra halvlek för att försöka förändra matchbilden. Man provar en dubbel punk, men det får ingen effekt. Idag är AIK det klart starkare laget. Slutresultatet skrivs till 27-18.

Summeringen av matchen är att AIK har konserverat formen över jul och nyårshelgerna, och med detta spelat kommer det finnas få lag som kan hota våra damer från att ta steget till Allsvenskan kommande säsong. Äras den som äras bör, och här skall Bosse och Robin lyftas fram. Tränarna i AIK som skapat ett slagkraftigt lag av unga lovande spelare. Till Tumba säger vi lycka till i de återstående matcherna. Ett stort tack till Tumbas tillresta supportrar som skapade en skön inramning på matchen!